čtvrtek 11. ledna 2024

Cyklus vlkodlaka - Stephen King

Vydáno - Beta

Počet stran - 136

První výkřik se ozval od zasněženého železničáře, který cítil, jak se mu tesáky zahryzly do krku. Další měsíc se ozval výkřik extatické agónie napadené ženy v její útulné ložnici. Nyní se scény neuvěřitelné hrůzy objevují pokaždé, když na odlehlé mainské městečko Tarker Mills zasvítí úplněk. Nikdo neví, kdo bude napaden příště.


Kingovky obvykle bývají vcelku bichle, takže knížka, která má lehce přes 130 stran pro mě byla velkým překvapením. Volání vlkodlaka je novela, která je doplněná o nádherné ilustrace, které skvěle dotvářejí celou atmosféru příběhu.

Příběh je vcelku prostý, sledujeme život v poklidném městečku Tarker Mills, jenže najednou začnou obyvatelé umírat za podezřelých okolností. Ze způsobu zabití je jasné, že v okolí musí řádit něco nelidského. Nebo má snad na svědomí tyto hrůzy někdo z obyvatel?

Kniha je rozdělena do kapitol, z nich každá popisuje dění v určitém měsíci. Děj je svižný, King jde rovnou k věci, nechodí zbytečně kolem horké kaše, takže se tady nedočkáme jeho zdlouhavějšího psaní, jak je u něj většinou zvykem.

Cyklus vlkodlaka pro mě byl naprosto skvělou odpočinkovou jednohubkou, kterou jsem přečetla za dva večery. Navzdory nízkému počtu stran, jedná se o plnohodnotný příběh. Nemám absolutně co vytknout a knížka zůstane krásnou ozdobou knihovny a rozhodně se k ní v budoucnu vrátím.

HODNOCENÍ - 5 * z 5 *.

Za knihu posílám velké díky nakladatelství Beta a Cyklus vlkodlaka můžete zakoupit ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...