neděle 5. června 2022

Král - Perry Devney

Počet stran - 352

Vydáno - Beta

Novinářka Bryce Ryanová tuší, že v bývalém motocyklovém klubu se toho děje víc než jen renovace vozidel a přestavby motorek Harley. A když je brutálně zabita žena a vše ukazuje na členy klubu, Bryce je odhodlána odhalit klub a jejich vůdce, Kingstona „Dashe“ Slatera, jako vrahy. Drsný a pohledný vůdce se ale ukáže být ohromujícím protivníkem. Jeden polibek a Bryce bojuje za záchranu více než jen svého příběhu. Bojuje za záchranu svého srdce před „železným králem“.


Kniha Král mě zaujala už před delší dobou, kdy jsem se dozvěděla, že tato série bude vycházet i pro české čtenáře. A ta obálka? Kdekoliv je lebka, tak mě to zajímá a upoutá to mou pozornost. Ovšem Král nezaujme jen vzhledem, ale i obsahem. Je to přesně ten typ čtení, kde stačí jedna kapitola a Vy víte, že jste knize propadli a chcete ji nutně dočíst.

Bryce je přesně ta ženská hlavní hrdinka, kterou na začátku nemusíte, ale pak si ji oblíbíte. Má ostré lokty, ničeho se nebojí, do všeho jde naplno a také si jde tvrdě za svým. Samozřejmě jakmile se poprvé setká s Dashem, je Vám naprosto jasné, co se stane. Jenže vše je podáváno tak, že i když tušíte, bude Vás to neskutečně bavit. Dash je sexy samorost na motorce, kterému nechcete podlehnout, ale pak se to stejně stane. 

Král je směsice romantiky, erotiky, ale nechybí ani akce a vyšetřování vraždy. Vše je mícháno přesně v tom poměru, aby si příběh čtenáře udržel a nestihl se nudit. Erotiky je v knize přiměřené množství a nepřišla mi nucená. Akce je zde spíš pro zpestření, je nutné počítat s tím, že jde primárně o romantické čtení.

V příběhu se střídají kapitoly z pohledu Bryce nebo Dashe a to vše ještě přidává na čtivosti. Bavilo mě prostředí motorkářského gangu a stejně tak budování vztahu mezi dvěma hlavními postavami. Samozřejmě v knize poznáváme i další postavy, ale ty jsou spíše okrajové a autorka jim nevěnuje příliš pozornosti. 

Jediné, co mě na knize zklamalo byl konec, kde bych uvítala trošku víc vysvětlení. Ale budeme si muset počkat na další díl. 

Král není nijak převratná literatura, která Vám převrátí život naruby svým přesahem. Je to odpočinkové čtení, které si oblíbí patrně více čtenářky. Ale přesně tento typ knížek si čas od času ráda přečtu. A Král moje očekávání v tomhle ohledu naprosto splnil. Tento typ knih vyhledávám zejména v období čtecí krize a vždy perfektně zabere.

Pokud znáte seriál Sons of anarchy, tak Král má dost podobnou atmosféru i prostředí, takže jestli jste fanoušky seriálu, určitě po Králi sáhněte. Já už hořím nedočkavostí na další díl, který má vycházet už koncem června.

Za knihu moc děkuji nakladatelství Beta a Krále můžete zakoupit ZDE.

HODNOCENÍ - 5 * z 5 *.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...