čtvrtek 2. června 2022

Talisman - Stephen King

Počet stran - 704

Vydáno - Beta

Život nebo smrt? Boj dobra a zla ve skutečném i mystickém světě...Vydejte se se statečným Putujícím Jackem do tajuplných Teritorií pro záhadný Talisman, který jediný může spasit krásnou královnu Lauru DeLoessian... 



Stephen King ve svých knihách rád pracuje s dětskými hlavními hrdiny. Pokud máte tento aspekt v jeho knihách rádi, rozhodně sáhněte po Talismanu.

Jackovi je dvanáct let, nemá otce a jeho matka umírá. Nechce se s tímto faktem smířit a pro záchranu matky by udělal cokoliv. A osud tomu tak chce, že Jack podnikne nečekanou pouť do paralelního světa ve kterém jsou dvojníci lidí z našeho světa. Cesta to bude náročná a nebezpečná, plná nejrůznějších nástrah a stvoření, které mu cestu rozhodně neulehčí. Nebude chybět ani Kingův velmi oblíbený souboj dobra a zla.

Talisman Stephen King napsal ve spolupráci s Peterem Straubem, který píše především hororové romány. Talisman má chvílemi trošku hororový nádech, ale spíš se jedná o takové fantasy putování říznuté pohádkou pro dospělé. Možná díky tomu, že oba autoři zabrousili do spisovatelských vod, v kterých se běžně nepohybují, dávají velký důraz na vysvětlování, popisy. Kniha má lehce přes 700 stran a tempo knihy poznáte už v začátku, který na mě byl celkem zdlouhavý.

Jack svou výpravu nepodniká vždy zcela sám. Na cestě poznává Vlka, kterého jsem si zamilovala. Je oddaný a laskavý a odloučen od své smečky. Díky téhle postavě Vám oba autoři krásně zabrnkají na notu sentimentu a emocí.

Talisman svou atmosférou a tempem chvílemi připomíná sérii Temná věž. Já měla však kromě tempa knihy problém ještě s jednou věcí, příliš mi k srdci nepřirostly postavy, tedy kromě Vlka. A když už jsem se těmi 700 stranami prokousala, konec mi přišel takový nedostačující a měla jsem pocit, že z toho všeho mohli autoři vytěžit mnohem víc.

Pokud jste připraveni knize věnovat trošku více času a nepotřebujete čtení, které je nabité akcí na každé straně, ale máte raději výpravné, snové příběhy z jiných světů, věřím, že si Talisman zamilujete.

Za knihu posílám velké díky nakladatelství Beta a Talisman můžete zakoupit ZDE.

HODNOCENÍ - 3 * z 5 *.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Noční směna - Stephen King

Počet stran - 376 Vydáno - Beta Dvacet příběhů, v nichž nic není, jak se zdá, a temné stíny noci pronikají i do bezpečného světla dne. Přízn...