středa 29. června 2022

Billy Summers - Stephen King

Počet stran - 416

Vydáno - Beta

Billy Summers je nájemný vrah, nejlepší v oboru. Ale svou práci zvládne, jen když je terčem opravdu zlý člověk. A teď chce Billy skončit. Nejprve však vezme poslední práci. Billy je jedním z nejlepších ostřelovačů na světě, vyznamenaný válečný veterán z Iráku, Houdini, pokud jde o mizení po dokončení práce. Co by se tedy mohlo pokazit?


Billy Summers se po vydání stal v zahraničí opravdovým knižním hitem a sklízel spoustu nadšených recenzí. O to víc jsem byla zvědavá, jak novinku přijmou čeští čtenáři, jelikož King zde opustil svůj oblíbený žánr hororu, ale pustil se thrillerových vod. A kombinace Kinga a thrilleru, to je něco, co jsem si opravdu nemohla nechat ujít.

King si čtenáře postupně připravuje na parádní knižní jízdu. Nenechte se zmást začátkem, který je trošku pomalejší. Billy Summers je postava, kterou budete milovat a stejně tak i nenávidět. Chlapík, který se snaží svět zbavit zla ne příliš dobrým způsobem, je špička ve svém oboru a většího profíka jen těžko najdete. Billy už má této nebezpečné práce plné prohnilých charakterů po krk a rozhodne se vzít poslední zakázku, která se však zkomplikuje víc, než by kdo mohl očekávat.

Příběh rozhodně není o tom, jak Billy bezhlavě střílí lidi. Můžete mít pocit, že on sám není o nic lepší než lidé, kterých se zbavuje. Ale i Billy má svůj určitý kodex, kterým se řídí. Mimo jiné je nám poodhalena i jeho minulost, kterou sepisuje, když se vydává za spisovatele. A přišlo mi to jako skvělý nápad, takový příběh v příběhu.

Překvapila mě v příběhu romantická linka, která sem ale dobře zapadla. King míchá špetku romantiky s thrillerem, napětím a vše tvoří dokonalou směs. Také mi vyhovovalo, že se autor většinou zbytečně nerozepisuje a tak má příběh spád. Nechybí ani odkazy na další autorova díla a to je prvek, který mám v Kingových knihách moc ráda. 

Mohla bych se tady dál rozepisovat a pět ódy na tuto knížku, ale místo toho Vám doporučím, ať po knize rozhodně sáhnete, protože se máte na co těšit. Je to návyková knižní jízda s hlavním hrdinou, kterého si oblíbíte, i když víte, že byste úplně neměli.

Stephen King knihou Billy Summers potvrzuje, že stále umí psát a dokáže napsat opravdu téměř cokoliv. Může se zdát, že už má na svém spisovatelském kontě tolik knih, že čtenáře nemá čím překvapit, ale chyba lávky. Billy Summers je důkazem toho, že autor je stále ve formě a čtenáře si stále dokáže omotat kolem prstu.

HODNOCENÍ - 5 * z 5 *.

Za knihu moc děkuji nakladatelství Beta a knihu Billy Summers můžete zakoupit ZDE.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...