čtvrtek 30. prosince 2021

Kouzelné pírko pro Gwendy - Richard Chizmar

Počet stran - 305

Vydáno - Beta

Ve Washingtonu D. C. se 37 letá Gwendy Petersonová nemůže více lišit od rozpačité dospívající dívky, která kdysi trávila léto běháním po sebevražedných schodech. Téhož léta jí byla tajemným cizincem v černém obleku svěřena neobvyklá krabička, která jí nabídla drobné dárky výměnou za její péči, dokud se cizinec nakonec nevrátil, a slíbil Gwendy, že krabici už nikdy neuvidí. Gwendy o krabičce nikdy nikomu neřekla - ani svému manželovi. Jednoho dne se ale krabička znovu objeví, bez varování a bez muže v černém obleku, který by vysvětlil, co s tím má dělat. Znovuobjevení krabice spolu s znepokojivým zmizením v Castle Rocku vede Gwendy znovu domů, kde by mohla pomoci zachránit ztracené dívky a zastavit nebezpečného muže...


Jistě má stále mnoho z vás v živé paměti malou holčičku Gwendy, které neznámý muž dá krásnou, ale velmi nebezpečnou skříňku. Já si Kouzelnou skříňku pro Gwendy velice oblíbila a proto, když vyšlo pokračování, nemohla jsem se dočkat a měla jsem od knihy velká očekávání.

Než se začtete do příběhu, Stephen King věnuje čtenáři předmluvu, kde vypráví o tom, jak příběh vznikal a proč už druhý díl přenechal někomu jinému, ale zároveň nad příběhem o Gwendy udržuje jakýsi dozor.

Gwendy je v této knize již dospělá, vdaná a úspěšná žena, která má svůj život pevně v rukou. Jenže najednou se kouzelná skříňka ke Gwendy záhadně vrací. A i když ví, co takhle maličká věc dokáže, stále v ní hlodá pokušení aspoň jednou ještě skříňku otevřít. V Castle Rocku došlo ke zmizení dvou dívek a Gwendy nehodlá jen nečinně přihlížet vyšetřování.

První polovina knihy je taková více vztahová a seznamovací s hlavní hrdinkou a vidíme, jak moc se změnila. Nechybí ani různé flashbacky do minulosti. Proto určitě doporučuji číst nejprve první díl, jinak si příběh tolik neužijete. Druhá polovina příběhu je už více akční. Ale zase akci, u které napětím nebudete ani dýchat, nečekejte. Já měla s knihou ten problém, že na mě už nefungovala tak, jako první díl. Nebylo to špatné, ale nadšení se nekonalo. Jako když potkáte starého známého po pár letech a rádi se dozvíte, jak se má, ale víte, že vás to extra neohromí a nebudete na toto vyprávění vzpomínat do konce života.

Určitě bych ráda pochválila grafické zpracování knihy, které je krásné. Ilustrace jsou vkusné a není jich zbytečně moc. Pro mě bylo i dobře zvoleno větší písmo, které se dobře četlo.

Kouzelné pírko pro Gwendy mi na recenzi zaslalo nakladatelství Beta a já za knihu posílám velké díky. Knihu můžete zakoupit ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...