středa 16. září 2020

Vlk chce dovnitř - Laura McHugh

Počet stran - 336

Vydáno - Beta

Sadie se ještě nevzpamatovala z náhlé smrti svého bratra Shanea, a přichází další šok – v lese za městem je nalezena dětská lebka, která podle všeho patří zmizelé dceři její bývalé kamarádky Hannah. Během pátrání po tom, co se vlastně stalo Shaneovi naráží na mnoho podivných a matoucích stop, které jejího zemřelého bratra propojují s případem zavražděné dívenky a jejího otce. Klíčem k odhalení pravdy by mohla být švagrová Crystle, ta se ale na čerstvou vdovu chová poněkud zvláštně a nezdá se, že by chtěla matce a sestrám svého zemřelého muže být jakkoli a čímkoli nápomocna…



Kniha vlk chce dovnitř mě zaujala už jen svou obálkou. Podle té jsem odhadovala tajemný a drsný příběh. I anotace lákala na velice slibný příběh, kterému jsem nemohla odolat. Navíc ty Kingovky je potřeba taky proložit občas i trošku jiným žánrem.

V knize se střídají kapitoly Sadie a Henley. Sadie zemřel bratr, ale okolnosti, za kterých se tato tragédie stala, se jí zdají více než podivné. V kapitolách Henley se vracíme do minulosti a čtenář se retrospektivně postupně dozvídá, jak spolu tyto dvě postavy souvisí a jak se jejich osudy propletou. Více však nechci prozrazovat.

Celá kniha je psána hodně čtivě a lehce, jen ze začátku jsem trošku bojovala se jmény v kapitolách o Henley. Tím, jak se kapitoly střídají se budete chtít dozvědět, co bude dál a tohle zpracování knihy Vás bude nutit číst dál. Příběh na mě působil hodně melancholicky a chvilkami depresivně. Sadie je zoufalá a zároveň chce zjistit pravdu. Také se mi v příběhu líbila psí postava, tyhle věci mě v knize vždycky potěší. Kromě smrti blízké osoby se kniha také zabývá tématem drogové závislosti a rodinných vztahů.

Musím říct, že že bych knihu rozhodně neoznačovala jako thriller. Celé to na mě působilo spíše jako takové rodinné drama se špetkou napětí. Od thrilleru bych očekávala více brutality, hlubší zápletku a více akce. Takže pokud hledáte napínavý rodinný příběh, Vlk chce dovnitř je správná volba. Pokud máte thrillery načtené, můžete být v tomto případě trošku zklamaní. Trošku mě mrzelo, že čtenáři bylo poměrně jasně a brzy představeno, kdo je ten dobrý a kdo je záporná postava. Já osobně mám raději, když jako čtenář musím více přemýšlet a není mi vše takto přímo naservírováno.

Vlk chce dovnitř bylo příjemné čtení. Kniha není nijak dlouhá, byla čtivá. Bohužel jsem od ní čekala více té thrillerové části a napětí a v tomto mě trošku zklamala. Je to však jedna z knih, kterou přečtete rychle, čtení si užijete i když ve Vás příliš pocitů v dlouhodobém horizontu nezanechá. Ale na podzimní večery je příběh Vlk chce dovnitř rozhodně dobrá volba.

Děkuji nakladatelství Beta za možnost si tento knižní kousek přečíst. Knihu Vlk chce dovnitř můžete zakoupit ZDE.

HODNOCENÍ - 3,5* z 5*.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...