neděle 9. února 2020

Když nejste v pohodě - Jill Stark

Vydáno - Beta - Dobrovský
Počet stran - 161

Jsou dny, kdy vám není vůbec do smíchu. V životě každého z nás nastanou chvíle, kdy se nic nedaří a špatné zprávy střídají ještě horší. A právě pro takové chvíle je určena tato knížka. Bude vaším průvodcem těžkým životním obdobím. Najdete v ní mnoho praktických tipů a myšlenek, jak zvládnout nepohodu a poslouží vám jako ukazatel toho správného směru, kterým nejsnáze dojdete do lepších časů.


Známe to určitě všichni, někdy prostě nemáme svůj den. Ať už k tomu máme nějaký důvod nebo se prostě jen probudíme se špatnou náladou. A přesně pro tyto případy je zde knížka Když nejste v pohodě.

Jak jsem psala už v dřívější recenzi, self- help literaturu příliš nevyhledávám. A pokud už se do nějaké pustím, musí mě opravdu zaujmout. A přesně to se stalo v tomto případě. Tato malá knížečka si mě naprosto získala.

Autorka Jill Starková trpěla depresemi a úzkostmi, takže o to více mi přijdou její rady srozumitelné a využitelné v praxi. Uznává, že ne vždy je vše jednoduché a zalité sluncem a někdy prostě máme den blbec. Tento autorčin přístup se mi moc líbil, protože je upřímný, lidský a na nic si nehraje.

Kniha není nijak složitá a neslibuje žádný zázračný návod, ale právě ta jednoduchost se mi líbí.

Kniha je rozdělena na krátké kapitoly, takže čtení Vám bude ubíhat opravdu rychle. Každá část knihy se věnuje trošku jiné oblasti, takže zde najdete rady opravdu pro každý den. Na začátku autorka vysvětluje, že opravdu nejde být každý den šťastný anebo že je plakat je zcela v pořádku. Stejně také poukazuje na to, že snažit se být dokonalý není úplně ta správná cesta. Nechybí ani kapitoly o sociálních sítích, chování na internetu anebo závislosti na mobilním telefonu.

Když nejste v pohodě Vám dá tipy na pár cvičení, na důležitost rituálů v našem životě a zmíní i to, jak může být na tyto špatné nálady prospěšné, když máte domácího mazlíčka. Samozřejmě nečekejte, že díky knize už nikdy nebudete mít špatnou náladu nebo špatný den, ale minimálně Vám kniha pomůže tyto dny či období lépe zvládat.

Když nejste v pohodě můžete zakoupit ZDE na e-shopu nakladatelství Beta, kterému moc děkuji za knihu na recenzi.

HODNOCENÍ - 4* z 5*.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...