neděle 5. ledna 2020

Strážci zákona - Richard Bachman

Vydáno - Beta - Dobrovský
Počet stran - 336

Ve Wentworthu v Ohiu panuje horké letní odpoledne a v Topolové ulici je všechno jak má být. Poslíček s novinami objíždí na kole předplatitele; děti se škorpí na rohu ulice před obchodem; na trávníku před domem Reedových si mládež hází plastovým talířkem; Gary Soderson zapaluje zahradní gril. Jediná věc, která zcela nezapadá do obrazu, je červená dodávka, která vyčkává s běžícím motorem na kopci. Brzy se rozjede a začne masakr.
Než na Topolovou ulici padne večer, ocitnou se lidé, kteří přežili, v jiném světě, kde je všechno možné, bez ohledu na to, jak je to děsivé... a kam přijíždějí samozvaní strážci zákona. Jaká síla je přivolala, jak daleko zajdou a jak je možné je zastavit - takové otázky vyvolávají beznaděj...


Strážci zákona je kniha, která volně navazuje na knihu Beznaděj. Není náhoda, že na sebe navazují i obálky knih, které jsou prostě úžasné. I sám Stephen King, který knihu napsal pod pseudonymem Richard Bachman, požadoval, aby obě knihy vyšly ve stejný den.

Topolová ulice, poslíček s novinami a červená dodávka. Obyvatelé ulice žijí svými životy a mají pocit, že je vše v pořádku. To se však náhle změní. Z červené dodávky se ozve střelba a v Topolové ulici je najednou všechno jinak.

V příběhu se potkáváme s hrdiny, které jsme už mohli potkat v Beznaději. A zase budou muset čelit zlu a to pouze v průběhu hodiny a půl. Ačkoliv na první pohled si můžete říct, že něco podobného se dělo v Beznaději, je příběh ve Strážcích zákona naprosto odlišný. Nechybí pohledy do minulosti, deníkové zápisky či zápisky z novin, díky kterým se kniha čte velmi rychle.

Přece jen mi Strážci zákona přišli o něco slabší než Beznaděj. Chyběla mi ta temná a zlá atmosféra, která byla v Beznaději, respektive i zde byla, ale bohužel ne v takové míře. Navíc mi chvilkami příběh přišel trošku zmatený a zbytečně zamotaný.

I přes moje drobné výhrady Strážci zákona rozhodně stojí za přečtení. Spolu s Beznadějí tvoří dvojici skvělého čtení, které si rozhodně užijete, ať už fanoušci Stephena Kinga jste či nikoliv. Jsou to svižné příběhy s mnoha zvraty a o zlo zde není nouze. A zároveň díky nádherným obálkám jsou tyto knihy skvělým doplňkem Vaší knihovny.

Nakladatelství Beta moc děkuji za knihu na recenzi a Strážce zákona můžete zakoupit ZDE.

HODNOCENÍ - 4 * z 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...