neděle 8. prosince 2019

Velká kniha povídek o psech - kolektiv autorů

Vydáno - Familium
Počet stran - 384

"Velká kniha povídek o psech" je krásným a originálním dárkem pro všechny milovníky psů. Kniha nabízí kolekci nejzajímavějších psích příběhů od slavných světových i českých autorů.


"Máš radši kočky nebo psy?" Tohle je hodně častá otázka. Já osobně se řadím mezi milovníky psů. Je mi blízká jejich oddanost, věrnost a bezmezná láska. Takže pokud milujete psy, je dnešní recenze právě pro Vás!

Velká kniha povídek o psech opravdu dostává svému názvu a formátem to není kniha zrovna vhodná na cestování. To je ale asi tak jediná "nevýhoda" knížky. Jedná se o krásný hard back, na kterém jsou siluety nejrůznějších psích plemen. Obálka je jednoduchá, ale vkusná a moc povedená. Co taky na knize tohoto formátu oceňuji, je všitá látková záložka, která je v knize takového rozměru velmi praktická.

A teď už ke knize samotné. Kniha obsahuje dvacet sedm nejrůznějších povídek o psech. Určitě Vám zde nebudu prozrazovat děj každé z povídek, to bychom tady byli asi hodně dlouho. Co Vám ale prozradím je, že v knize najdete povídky od nejrůznějších autorů, ať už se jedná o autory české nebo zahraniční. A jsou to opravdu zvučná jména autorů jako třeba Jan Werich, Karel Čapek a nebo třeba James Herriot, Jack London anebo Anton Pavlovič Čechov.

Velká kniha povídek o psech začíná Psím dopisem od Jana Wericha. Poté už následují samotné povídky, které jsou tématicky rozdělené do šesti kapitol. Najdete zde kapitoly o psí věrnosti, o psích hrdinech a nechybí ani psí hrdinové v detektivních příbězích. Před každou povídkou je jakýsi úvod, kde najdeme pár slov o autorovi povídky a také o povídce samotné.

Velká kniha povídek o psech je doplněna krásnými ilustracemi od Pavlíny Veselé. Ilustrace jsou černobílé, nevšední a knihu moc hezky doplňují.

Musím říct, že tato kniha pro mě byl příjemný čtenářský zážitek. Některé povídky byly veselejší, jiné smutnější, ale to ke psům prostě tak nějak už patří. Také jsem si rozšířila čtenářské obzory, protože některé autory jsem vůbec neznala. Povídky jsou laskavé, milé a čiší z nich láska se psům a takové příběhy mám moc ráda.

Pokud jste milovníky psů nebo máte ve svém okolí někoho, kdo pejsky miluje, je tato kniha skvělý dárek a bude velkou ozdobou knihovny a budete se k ní určitě rádi vracet. Tuto knihu určitě doporuučuji a pokud Vám při čtení bude ležet na klíně Váš pejsek, budete si čtení o to více užívat.

Za knihu Velká kniha povídek o psech moc děkuji nakladatelství Familium a knihu můžete zakoupit ZDE.

HODNOCENÍ - 5 * z 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...