středa 18. prosince 2019

Umělecké projekty pro malé kutily - Margaret Etherington

Vydáno - Ocelot
Počet stran - 160

Obsahem této knihy jsou zajímavé umělecké projekty, které mohou děti poté někomu darovat, nebo si je ponechat. Kniha přináší také zábavné aktivity, při kterých mohou děti tvořit společně s dospělými. Najdete zde skvělé nápady, jak si vyzdobit pokoj, jak skladovat své věci. Mezi používané techniky patří razítkování, šablonování, tištění, šití, malování, stříhání, lepení, dekupáž a koláž.


Určitě to znáte, venku prší a Vaše dítě se nudí a chce, ať mu vymyslíte nějaký program. Pokud nechcete dítě posadit k televizi nebo mu dát do ruky tablet, ale chcete podpořit jeho kreativitu, zbystřete, v tom případě je kniha Umělecké projekty pro malé kutily právě pro Vás!

Umělecké projekty pro malé kutily je paperback, který doslova hýří barvami a je to takový ten pevný, kvalitní paperback s pevným papírem, který se jen tak nezničí. Což u knihy tohoto tipu považuju za velkou výhodu a také nutnost, aby jen tak nepřišla k újmě.

Celá kniha je rozdělena do kapitol jako jsou například koníčky, hračky a hry, dekorace zdí, výzdoba pokoje anebo hry s látkou a další. Nechybí samozřejmě ani razítkování, šablonování a tisk.

Každý umělecký projekt na začátku obsahuje seznam materiálů, který budete potřebovat a také nástrojů, které jsou nezbytné k výrobě dané věci. Následuje podrobně a zároveň jednoduše a srozumitelně psaný postup, jak věc vyrobit, pěkně krok po kroku. A pokud si nebudete jistí postupem, doplňují jej i fotografie, kde je postup ukázán. K některým projektům jsou zapotřebí šablony, které jsou také součástí knihy. Většina věcí a nástrojů jsou věci, které většinou máte běžně doma, takže nemusíte dělat nějaké extra nákupy, které by Vás stály tisíce.

V knize je celkem 25 projektů, které Vy si můžete různě upravovat, měnit, takže vlastně těch nápadů je v knize mnohem více. Některé projekty jsou opravdu jednoduché, jiné jsou složitější. Ovšem s Vaší pomocí děti zvládnou jistě všechny. Určitě si myslím, že kniha je dobrou inspirací i třeba pro učitele do výtvarné výchovy či nějakých pracovních činností anebo pro vedoucí nejrůznějších zájmových kroužků.

Umělecké projekty pro malé kutily je velice kreativní záležitost a zároveň si myslím, že by taková kniha neměla chybět v žádné domácnosti, kde děti něco rády tvoří. V knize nejsou žádné zbytečné složitosti a to na ní velice oceňuji. Také se mi líbí, že nápady jsou z běžně dostupných věcí.

Pokud nad knihou přemýšlíte, zakoupit ji můžete ZDE, na e-shopu megaknihy.cz, kterému zároveň moc děkuji za knihu.

HODNOCENÍ - 5 * z 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...