čtvrtek 31. října 2019

To nejlepší v nás - Colleen Hooverová

Vydáno - Ikar
Počet stran - 288

Nový román bestsellerové autorky Colleen Hooverové o nešťastném manželství a jednom dávno zapomenutém slibu, který by ho mohl zachránit. Quinn by v životě nenapadlo, že potká osudovou lásku v nejhorší den svého života. Přesně to se ale stane. Začátek jejího vztahu s Grahamem je naprosto dokonalý, jsou jako stvoření jeden pro druhého. O sedm let později je ale jejich manželství v troskách. Zpočátku dokonalá láska je ohrožena tisíci nedokonalostmi jejich společného života. Člověk by řekl, že manželství přestává fungovat tehdy, když lásku nahradí zloba a pohrdání. Ale Quinn a Graham se na sebe nezlobí. Prostě už jen nejsou stejní jako dřív... Všechny společné sny a vzpomínky, místo aby je držely pohromadě, je od sebe oddělují. A to jediné, co by je mohlo zachránit, je dost možná právě, co jejich vztah nenávratně zničí.


Colleen Hooverovou není třeba nějak zvlášť představovat, tuto autorku žánru new adult většina čtenářů dobře zná. Nyní knižní pulty dobývá její novinka To nejlepší v nás, která je v zahraničí považována za jednu z nejlepších autorčiných knih.

Hlavní hrdinové Quinn a Graham se seznamují v ne příliš příznivé situaci a to, když stojí na chodbě za dveřmi bytu, ve kterém je jejich současní partneři podvádí. Sledujeme tedy vznik jejich vztahu, začátky, tu největší zamilovanost. Tato dějová linka je střídána dějovou linkou ze současnosti, kdy jsou Quinn a Graham už manželé a čelí v jejich vztahu neshodám a problému, který vypadá, že zapříčiní rozpad jejich vztahu. Naopak tato část knihy je plná smutku, deprese, zoufalství a ochladnutí citů.

To nejlepší v nás mě zničilo. Ta kniha je skvěle napsaná. Autorka ve Vás dokáže vyvolat úplně neskutečné pocity a chvilkami máte pocit, že ten příběh snad sami prožíváte. Colleen píše s neskutečnou lehkostí a zároveň čtenáři dokáže předat všechno potřebné.

Pokud jste připraveni na pořádnou nálož emocí, neváhejte a To nejlepší v nás si určitě přečtěte. Colleen mě přesvědčila o tom, že opravdu psát umí a určitě mám v plánu si od ní přečíst i další knihy. Četla jsem pouze Bez naděje a musím říct, že To nejlepší v nás je o několik levelů výše. U knih moc nebrečím, ale slzám jsem se v tomto případě neubránila. Není to úplně veselá kniha, ale je v ní popsáno vše, čemu vztah může čelit a jak tyto situace lidé mohou prožívat a jak rozdílně je mohou řešit.

To nejlepší v nás je prostě příběh, který ve Vás bude doznívat ještě dlouhou dobu.

HODNOCENÍ - 5 * z 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...