neděle 15. září 2019

Sex za časů královny Viktorie - Fern Riddell

Vydáno - Beta - Dobrovský
Počet stran - 216

Jak to bylo se sexualitou a sexuální osvětou za časů královny Viktorie? Jaké skandály hýbaly společností a jaké rady dostávaly od svých matek dospívající děvčata a nevěsty před svatební nocí? Zajímavý průvodce sexuální tematikou v nepříliš dávné historii, nabízející čtenářům nejen úsměvné chvilky při představách, jak prožívali svou tělesnost jejich prapra- babičky, ale i poučení o "strastech a slastech" života v 19. století.


Páni, tak tohle rozhodně není knížka pro citlivky a puritány či stydlíny! Kniha, která zaujme už svým vzhledem, rozkošná růžová a lehce lechtivá obálka Vám rozšíří obzory, jak to bylo se sexem v devatenáctém století.

Sex za časů královny Viktorie mě zaujal už jen vzhledem, je to totiž roztomilý růžový hardback. A co tedy jeho obsah? Kniha je rozdělena do kapitol, přičemž každou kapitolou čtenáře provází jiná osobnost, takže každá kapitola je čtenáři nabízena trošku jiným způsobem vyprávění. Začínáte poznáváním anatomie lidského těla, dočkáte se i rad pro svobodné ženy a muže, proberete manželské vztahy a neminete ani nejrůznější sexuální pomůcky či dokonce extrémní choutky. Celkem má kniha šest kapitol a úvod a závěr. Samozřejmě je čtenář seznámen i s osobnostmi, které hýbaly svou dobou, ať už nějakým převratným zjištěním a nebo skandály.

Celou knihu doprovází různé dobové fotografie, které knize dodávají na atmosféře a jsou v záplavě informací příjemným zpestřením. Ačkoliv se kniha dotýká mnohdy pikantních témat, není rozhodně nijak vulgární. A to i co se týče obrazových příloh. Takže se čtenář opravdu nemusí obávat nějakého nepříjemného čtenářského zážitku.

Musím říct, že se mi kniha opravdu líbila. Tato kniha Vám zůstane v paměti, jelikož je opravdu originálně zpracovaná a pokud se chcete dozvědět ještě více, můžete se podívat do zdrojů, které jsou uvedeny na konci knihy a autorka z nich během psaní knihy čerpala.

Určitě bych knihu doporučila spíše starším čtenářům, ale rozhodně stojí za přečtení. Spousta zajímavostí, informací pěkně pohromadě. Takže pokud si chcete rozšířit obzory a nebo knihu pořídit někomu, koho tato témata zajímají, tak Sex za časů královny Viktorie seženete ZDE. Tímto moc děkuji Beta - Dobrovský za poskytnutí knihy na recenzi a vím, že je to skvělé obohacení mojí knihovny.

HODNOCENÍ - 4 * z 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...