neděle 1. září 2019

Božka - Ivo Toman

Vydáno - Taxus International
Počet stran - 168

Humorné a zároveň skutečné příběhy uklízečky, která svou hloupostí a nešikovností předčí veškerá vaše očekávání.
Představte si člověka, který chce získat paní na úklid, protože touží po rodinném štěstí, klidu a pořádku v domě. Jenže místo toho získá nepředvídatelný stroj na průšvihy - ženu s talentem na katastrofy jménem Božka. Jakmile poznáte Božku, budete se radovat, že tato lidská kalamita nebyla u vás doma. Myslíte, že vás už nic nemůže překvapit? Pak se začtěte do neuvěřitelných příběhů, nad kterými zůstává rozum stát. Nastupuje Božka.


Autora Iva Tomana můžete znát jako autora několika odborných publikací jakou jsou například Kurvítka v hlavě a nebo Debordelizace hlavy a další. Je také zakladatelem mezinárodní společností TAXUS International. I přes to, že se autor narodil s Tourreteovým syndromem, úspěšně vystudoval vysokou školu. Ivo Toman se také zabývá pomocí firmám jak uspět v konkurenčním boji a v roce 2015 získal ocenění "Osobnost vzdělávání dospělých 2015".

Nyní autor knižnímu trhu představil svou první beletristikou knihu s názvem Božka. Tato milá, humorná knihá vychází v hard backu a na knižních pultech ji určitě díky červené obálce nepřehlednete.

Božka je kniha, která vypráví o rodině, která si najme paní na úklid. A věřte, že takovou paní na úklid byste nechtěli. Protože Božka je hotový postrach. Mnohdy nadělá spíše více škody než užitku. A o tom, jestli rodině skutečně pomáhá by se dalo diskutovat. Božka se zrovna nepředře a jakmile je někde jídlo a pití zadarmo, tak Božka tam rozhodně nesmí chybět.

Kniha se skládá z kratších kapitol, přičemž každá vypráví nějakou jinou historku o pobytu Božky v rodině nebo přímo o jejím životě jako takovém. Takže kniha není vyloženě příběhová, ale spíš několik kratších příhod ze života.

Božku budete mít přečtenou opravdu za chvilku, jsou tam trošku větší písmena a tím, že se jedná o nejrůznější humorné historky, tak Vám bude čtení neskutečně rychle ubíhat. Jedná se o opravdu hodně odpočinkovou knihu, takže počítejte s jednodušším jazykem a neočekávejte nějakou zápletku nebo to, že bude kniha nějak gradovat.

Ovšem Božka pro mě nebyla jen plná nadšení, ale zároveň jsem se nevyhnula i mírnému zklamání. Ačkoliv je kniha díky jednoduchosti čtivá, někdy bych uvítala ten děj trošku složitější. Kniha se totiž od začátku do konce ubírá stejným tempem, což mi pak už lehce splývalo.

Závěrem musím říct, že pokud jste fanoušky humoristických knih a nebo českých autorů, tak by Vám Božka rozhodně nměla unikout. Nad knihou nestrávíte příliš mnoho času, ale ten krátký čas si užijete, pobavíte se a budete rádi, že takovou paní na uklízení nemáte ve Vaší rodině právě Vy.

Tímto moc děkuji autorovi za poskytnutí knihy na recenzi.

HODNOCENÍ - 3,5 * z 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...