neděle 5. května 2019

Rosevine - Tereza Krupová

Vydáno - Martin Koláček - E- knihy jedou
Počet stran - 83

Angela má novou misi. Má za úkol sledovat a prověřit manželský pár, podezřelý ze dvou brutálních masových vražd. Ti odjíždějí na týdenní dovolenou do útulného a malebného hotelu Rosevine, ležící na pobřeží Anglie. Manželé zprvu působí velmi klidně a bezproblémově, Angele se však podaří zjistit, že se za zavřenými dveřmi svého pokoje, chovají úplně jinak. Hlavní hrdinku okouzlí podezřelá Erika Binderová, se kterou se velmi důvěrně sblíží. Celý případ se jí tak podaří vidět z trochu jiné strany. Po čase stráveném s Erikou a drobným vyšetřováním, do sebe pár věcí ale přestane zapadat. Je to jen hra? Ví snad manželka, že je někdo sleduje a chce tak Angelu záměrně svést z cesty? Anebo opravdu mluví pravdu?


Prvotina české mladé autorky. Ačkoliv má tato kniha jen 83 stran, byla jsem velice mile překvapená, jak moc povedená byla! Rosevine u nás seženete pouze v elektronické podobě.

V knize Rosevine si přijdou na své čtenáři, kteří mají rádi jasné, stručné a výstižné knihy, které je nenechají vydechnout a pořád se něco děje. Začátek knihy je takový nenápadný a vlastně jsem si až říkala, že přece na 80 stránkách nemůže být celistvý plnohodnodtný příběh, kde bude vše vysvětleno. No a chyba lávky, byl! Musím říct, že Rosevine byla protě jízda. Nenápadný hotel, zdánlivě obyčejný manželský pár a Angela, která je dost svérázná a chce tomu všemu přijít na kloub. Rosevine je pro mě ukázkovým příkladem toho, že méně je někd více a kniha nutně nemusí mít 500 stran aby Vás příběh zaujal a naplno jste si ho užili.

I když mě Rosevine nadchla, pár chyb z mého pohledu měla. Co mi na knize vadilo, byly vugarismy. Nejsem nějaký slušňák, kterého by rozhodilo sprosté slovo, ale tady mi to přišlo zcela zbytečné a knize to absolutně nic nepřineslo, spíš naopak. Občas to příběh zbytečně sráželo a působilo to tak nějak amatérsky. A ta milostná linka, no, bez té bych se asi taky obešla. Angela, která na začátku je drsná a zdánlivě ledová královna, najednou velice rychle podlehne. To mi do příběhu tak úplně nezapadalo.

Co závěrem napsat? Rosevine je povedená prvotina autorky a určitě ji doporučuji. Kniha Vám nezabere ani jedno odpoledne, ale užijete si ji. A podpořit mladého českého autora? To prostě chcete. Určitě si od autorky přečtu ráda i další knihu a tímto jí ještě jednou moc děkuji za zaslání knihy na recenzi.

HODNOCENÍ - 3,5* z 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...