neděle 23. prosince 2018

Jak Grinch ukradl Vánoce! - Dr. Seuss

Vydáno - Dobrovský
Počet stran - 64

Nadčasová vánoční klasika Dr. Seusse! Tento oblíbený příběh plný radosti, lásky a pochopení si můžete přečíst kdykoliv a kdekoliv.
Grinch je ta nejhorší potvora, jakou jste kdy viděli. Má srdce tvrdé jako kámen, nesnáší Vánoce a celý advent. Když ale vymyslí ohavný plán ukrást Vánoce, čeká ho velké překvapení!


Jelikož Vánoce jsou už opravdu za dveřmi, je čas se na ně naladit i knižně. A Grinch je pro mě ideální vánoční pohádka. Kdo by neznal zatrpklé zelené chlupaté ale i přesto roztomilé stvoření. A samozřejmě také Kdovíky z Kdovíkova.

Pokud znáte filmovou verzi, tahle knižní je podobná, jen o něco více zkrácená. Příběh je svižný, veselý a psaný ve verších. Celý příběh se točí okolo Grinche, který chce všem zkazit Vánoce a je ochotný pro to udělat cokoliv. Ačkoliv se snaží sebevíc, úspěch ne a ne být na dosah. Celou knihu doprovází krásné ilustrace, které skvěle dokreslují prostředí.

S čím jsem v knize trošku měla problém, byl překlad. Ten má bohužel svá slabá místa a čtenář je během čtení příběhu určitě odhalí. V angličtině je tato niha určitě ještě o něco lepší ale i v češtině se dá číst, jen si myslím, že překladatel si mohl s textem mnohdy trochu více pohrát. A za tuhle jedinou věc strhávám hvězdičku z hodnocení.

Grinche určitě doporučuji všem čtenářům bez ohledu na věk, kteří si chtějí přečíst krátký vánoční příběh, který je potěší a zahřeje na duši. Kniha je opravdu krátká, takže Vám nezabere ani celé odpoledne ale určitě o to více si ji užijete.

HODNOCENÍ - 4* z 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...