středa 28. listopadu 2018

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka - Evžen Boček

Nakladatelství - Druhé město
Počet stran - 176

Po tragické smrti princezny Diany se ruší repríza rozverné historické revue s Helenkou Vondráčkovou a Heinrichem Himmlerem a na Kostce je vyhlášen smutek. V zámecké kapli vzniká pietní místo s kondolenční knihou a z oken visí černé prapory. Aristokratka Marie využívá příležitosti a odjíždí na hájovnu za Maxem. Není ovšem jasné, jestli nejedná v pominutí smyslů. Na zámek dorazí několik osob, které rozpoutají vlnu zločinnosti. Podaří se Marii celou tu zašmodrchanou situaci rozplést? Tento titul je již čtvrtým ze série mimořádně úspěšných humoristických románů o "poslední aristokratce".


Čtvrtý díl Poslední aristokratky byl svým způsobem trošku jiný než díly předešlé. Kromě známých postav z minulých dílů se setkáváme s dalšími postavami, které se rozhodnout vykrást hrad Kostka. A původní postavy postihne smutná událost, zemře Lady Diana, kterou matka hlavní hrdinky tolik miluje a má to dopad na celé osazenstvo Kostky.

I v tomto dílu můžeme čekat obvyklý Bočkův humor, pro který má autora rádo tolik čtenářů. Postavy z původních dílů mají pořád stejný glanc. Co mě ale zklamalo byly nové postavy v příběhu, ty mě bohužel příliš nezaujaly a mnohdy mi přišel humor v jejich případě spíše nucený.

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka je humorná jednohubka, která Vám zpříjemní jedno, dvě odpoledne. Humor je milý, kniha ubíhá. Bohužel je to trošku slabší díl ze série, ale i tak stojí za přečtení, zvlášť pro milovníky Bočkova humoru. Kniha má pár slabších míst, ale to se u čtvrtého dílu dá čekat stejně jako to, že Boček nepřijde s nečím extra novým. Za mě mohla tahle série skončit už třetím dílem. A nechme se překvapit, jestli se autor pustí i do pátého dílu.

Kdo má rád humor, památky a chce si odpočinout u něčeho lehkého, tahle kniha je jasná volba.

HODNOCENÍ - 3,5 * z 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...