středa 8. srpna 2018

Malý princ - Joann Sfar

Nakladatelství - Albatros
Počet stran - 112

Komiks na motivy knížky Antiona de-Saint Exupéryho. Malý princ patří již řadu let ke skvostům literatury pro děti i dospělé.

Není princ jako princ. Tenhle je skutečně jen jeden - Malý princ, jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury.
S Malým princem se v africké poušti setkává opuštěný letec, autor této knížky. Zatímco se pokouší opravit havarovaný stroj, povídají si o všeličem. O tajemství podivuhodné pouti Malého prince, o dobru a zlu, o přátelství a kráse, o pravém štěstí, o odpovědnosti za ty, které máme rádi. A vůbec nezáleží na tom, odkud pocházíme: Malý princ pocházel z tak malinké planetky, že si to možná ani neumíme představit. Ale věděl, že je třeba chránit květinu, kterou vypěstoval, a že mu to přineslo větší radost než pijákovi plná láhev, podnikateli peníze a panovačnému králi nezměrná moc.


Příběh Malého prince zná asi každý. Komiksové vydání je zase nový a jiný pohled na příběh. Příběh jako takový to ale nijak nemění. Ilustrace nejsou kdo ví jak propracované, ale dýchne z nich na Vás jakási dětská naivita. A možná právě ta příběh skvěle dokresluje. Ačkoliv jsem malého prince četla už mnohokrát, vždycky v příběhu najdu něco nového a příběh mě dojme.

Pokud sbíráte vydání Malého prince, je tohle absolutní must have. A pokud máte tento příběh prostě jen rádi, knihu Vám taky můžu vřele doporučit.

Kniha se stala už takovou klasikou, že i když je tohle trošku jiné zpracování, nemám knize vůbec co vytknout. Je to taková jednohubka na maximálně jeden večer ale po přečtení ve Vás příběh prostě něco zanechá a budete přemýšlet.

HODNOCENÍ - 5* z 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...