neděle 10. června 2018

Psycho Sanatorium - Chet Williamson

Kniha je volným pokračováním původní trilogie. Setkáváme se s Normanem, který se léčí v psychiatrické léčebně. Stále bojuje s hlasy jeho mrtvé matky v hlavě. Léčba se ale celkem daří, Norman začíná komunikovat. Jednoho dne za Normanem přijde lékař, který mu sdělí, že pro něj má překvapení, ozval se mu údajný Normanův bratr, který by chtěl Normana poznat. Bratři se setkávají, rozumí si. Norman se bratrovi svěřuje se svým trápením i úspěchy. Vypráví mu i o chovaní personálu k němu samému a bohužel ne každý z ošetřujících se chová k pacientům tak jak má. Náhle ale začnou lidé z personálu mizet. Je za těmito zmizeními Normanův bratr nebo snad duchové, kteří údajně mají ústav obývat?



Kniha se nese v duchu prvních třech dílů. Je zde krásně vykreslena Normanova psychika, jeho léčba i pokroky v léčbě. Stále ale jistou roli sehrává Normanova matka. I tento čtvrtý díl, který je volným pokračováním, se čte dobře, děj ubíhá a mnohdy ve vás vzbudí mnoho pochyb kdo za zmizením personálu vlastně stojí. Psycho Sanatorium není nijak dlouhá kniha, se svými 224 stranami vás ale dokáže vtáhnout do děje a na nějakou dobu skvěle zabavit. Doporučuji jak fanouškům původní trilogie, tak i čtenářům, kteří předchozí díly nečetli, protože i přes to děj bez problému pochopí.

HODNOCENÍ - 4* z 5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...