neděle 10. června 2018

Komiksová Kytice

KOMIKSOVÁ KYTICE je knížka, která by rozhodně neměla chybět v žádné knihovně! Ať už jste fanoušky Kytice nebo si k ní teprve hledáte cestu, tohle je přesně to zpracování, díky kterému si Kytici prostě zamilujete.

Komiksová Kytice byla vydána k příležitosti 205. narozenin Karla Jaromíra Erbena v edici Český Grimm. V knize najdete balady Kytice, Poklad, Svatební košile, Polednice, Zlatý kolovrat, Štědrý den, Holoubek, Svatojánská noc, Záhořovo lože, Vodník, Vrba, Dceřina kletba, Věštkyně. Kytice tedy byla vydána s baladou Svatojánská noc a bez balady Lilie. V závěru knihy naleznete vysvětlení symboliky, což na knize oceňuji, že můžeme hlouběji proniknout do Erbenovy tvorby.

Každý komiks je ztvárněn jiným autorem a trošku jiným stylem, což také dodává knize na originalitě.
Co bych určitě chtěla na knize vyzdvihnout je také zpracování knihy. To sice není v hardbacku ale kniha je i přes to pevná, takže se vám nerozpadne po jednom přečtení a celá kniha je z pěkného, lesklého a kvalitního papíru.


Opravdu tomuto zpracování Kytice nemám co vytknout a komiksové zpracování balad je originální. Pokud bojujete s povinnou četbou, věřte, že tohle zpracování vám čtení usnadní a bude vás bavit. Pro fanoušky Kytice je tohle prostě must have a i když je kniha dražší, v knihovně ji prostě potřebujete.
HODNOCENÍ - 5* z 5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aletta, má dcera - Ellen Keithová

Počet stran - 416 Vydáno - Beta  Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nab...